СТРУЧНИ ТИМ МПС

Младен Минић (18.04.1986)

 

Председник Управног одбора Удружења МПС

 

Идеја о оснивању удружења „Млади пољопривредници Србије“ потекла је од Младена Минића, младог пољопривредника из Јагодине, који је своје детињство провео на селу, све док није уписао пољопривредни факултет, одсек агроекономија, у Београду. Младен се после 7 година живота и рада у Београду поново враћа на своје породично газдинство у селу Секурич и отпочиње озбиљнију пољопривредну производњу. По повратку на село, није имао адекватних животних услова за боравак и живот на газдинству, али уз његову огромну енергију, марљив и паметан рад и одриицање, успео је да за један краћи временски период створи једно озбиљно породично газдинство које располаже површином од 20ха земље, 200 грла оваца, новом фармом и комплетном механизацијом. Огромну помоћ остварио је преко Министарства пољопривреде јер је искористио своју стручност стечену на факултету и активно конкурисао за све расположиве подстицаје и субвенције које су биле у складу са његовом производњом. Сада уз стечено знање и искуство на свом личном примеру , кроз удружење жели да окупи што већи број младих спремних да се озбиљно баве пољопривредом и да им помогне у остваривању тог циља. Такође, кроз Удружење, Младен жели да укаже на значај пољопривредне производње, подигне општу свест о пољопривреди, а стручним људима у Министартву пољопривреде укаже на проблеме са којима се сусрећу пољопривредни произвођачи.

20200206_130414_0000

Ана Динић

рођена 03.11.1993. године у Јагодини, завршила гимназију „Светозар Марковић“ у Јагодини, а након тога уписује Пољопривредни факултет у Београду, одсек агроеконмија.  Анино интересовање за пољопривреду и агроекономију  потиче из породице, с обзиром на то да је Анина мама дипломирани инжењер технологије анималних производа. Ана је велики љубитељ животиња и поштовалац људских права, па тако изузетну мотивисаност показује  у удружењу Млади пољопривредници Србије од самог оснивања. У удружењу МПС она помаже младима да оснују пољопривредна газдинства, пружа информације пољопривредницима о могућностима коришћења подстицаја и субвенција и организује састанке са стручним сарадницима удружења.

Ана течно говори енглески језик и служи се шпанским и француским језиком, врло је комуникативна, савесна, одговорна и колегијална, увек спремна да саслуша потребе пољопривредника и предложи најбоље могуће решење које би утицало на побољшање њихове производње.

20200206_132650_0000

Оливер Алексић

рођен је 13.02.1985 године у Јагодини где и данас живи и ради. По струци је „Виши медицински техничар- инструментар“ са десетогодишњим радним искуством у хирушкој сали , али још од 2000. године, своје неформално образовање и усавршавање отпочиње кроз волонтерски рад у организацији Црвеног крста Јагодина. У периоду од 2006. до  2010. године обављао је функцију председника подмлатка и омладине Црвеног крста Јагодина, а уједно уз његову иницијативу у том периоду формирана је и Омладинска теренска јединицу ЦК Јаодина.  Оливер је оснивач још једног удружења „Омладински креативни центар“ из Јагодине, у оквиру ког је у периоду од 2010. до 2015. године реализован низ омладинских пројеката усмерених на едукацију младих из области здравља, промоције ненасиља, људских права и др. Креирао је бројне моделе вршњачке едукације примењиве у пракси. У оквиру невладиног сектора, активно се бави писањем пројеката, тимбилдингом, истраживањима и логистиком организације догађаја и манифестација.

У оквиру своје богате радне каријере, пуних седам година радио је и као професор прве помоћи у средњој медицинској школи „Милутиn Миланковић“ у Јагодини, као координатор школа страних језика у оквиру „Европске асоцијације за квалитет едукативних услуга AESQU“, затим у обласи маркетинга, трговине, производње и увозно извозних послова у оквиру компанија „Е-feel Shop“ и „Limelight Mechanics“.

Оснивање удружења „Млади пољопривредници Србије” за њега представља један потпуно нови изазов у које је спреман да уложи сво своје знање и искуство, како би свима онима који се баве пољопривредом или тек желе да се опробају у томе, помогао да ојачају своје капацитете и изграде исплативу производњу. Удружење види као заједничку снагу свих његових чланова, који једино удружени могу обезбедити повољније услове набавке и стабилнији пласман својих производа, а ту си и многе друге могућности.

20200206_130729_0000

Слађана Радовић

рођена је 17.01.1995. године у Крушевцу. У истом граду завршила је Економско-трговинску школу, смер економски техничар. Своје школовање наставила је на Пољопривредном факултету Универзитет у Београду, смер – агроекономија. По завршетку основних студија, стиче звање дипломирани агроекономиста. Своје даље школовање наставља на истом факултету, мастер студије, смер – аграрни и рурални развој.

У току школовања, посећивала је разне едукативне радионице и конференције везане за пољопривредни сектор. Такође, учествовала је у решавању одређених студија случаја за прехрамбену индустрију и зелену економију.

Говори енглески језик и активно користи MS office пакет. Поседује возачку дозволу (категорија Б и А1).

Воли да истражује, критички анализира, те проблем посматра као изазов. Велики је љубитељ савремене психологије и развоја човекове личности.

Љубав према пољопривреди и руралном развоју гаји још од малих ногу. Иницијално зато  што је рођена и што је највећи део детињства провела на селу, а између осталог, породица се годинама бави пољопривредном производњом, као главно занимање и  извор прихода.

Као млада и амбициозна особа, жељна дружења, усавршавања и тежњи за добробит друштвене заједнице, укључила се у удружење већ од самог оснивања, препознавајући могућност удружења да у будућности утиче на одрживи аграрни и рурални развој Републике Србије.

Као стручни сарадник за пољопривреду и рурални развој, опсег њеног доприноса овом удружењу је пружање информација о актуелним субвенцијама и подстицајима за пољопривреду и рурални развој, као и послови везани за маркетинг у истом.

Снежана Марјановић

Рођена 31.01.1986.године у Лазаревцу, где завршава основну а затим и средњу економску школу.  2011.године дипломира на Пољопривредном факултету у Земуну и стиче звање дипломирани инжињер пољопривреде за агроекономију.

Након дугогодишњег бављења спортом и професионалне играчке и репрезентативне каријере, стиче тимски дух , где дисциплинованим приступом обавезама и изазовима отвара могућност да активно и са пуно ентузијазма пружи максималан допринос у овој области.

Успешно користи МС office (Word, Excel, Power point) , говори енглески језик ( Б2 сертификат), а поседује и возачку дозволу Б категорије.

Као изузетно комуникативна, одговорна, а при том и веома колегијална и пословна особа, спремна је за сваку врсту дијалога са пољопривредницима, било у виду пружања информација или конкретних инструкција неопходних како за унапређење  тако и за побољшање већ постојеће пољопривредне производње.

Као стручни сарадник МПС-а, кроз удружење, тежи да укаже на велики потенцијал наше земље у пољопривредној производњи, самим тим на здравији начин живота и исхране, стављајући акценат на помоћ младима у покретању сопствене производње, кроз субвенције и подстицаје, како би били мотивисани за останак и рад у својој земљи.

Стефан Марјановић

Рођен 29.7.1991. године у Ћуприји, а тренутно живи у селу „Поточац“ , недалеко од Параћина.
Средњу школу завршио у Свилајнцу, ветеринарски техничар, а затим 2010.године уписује
Пољопривредни факултет у Земуну, смер фитомедицина и 2014 стиче звање Дипломирани
инжењер пољопривреде, са просечном оценом 8,59. Исте године уписује мастер студије на истом
факултету, смер фитомедицина и 2015 год добија звање Мастер инжењера пољопривреде, са
просечном оценом 9,25.
Иза себе има две године рада у пољопривредној апотеци у Варварину, а од априла 2019.год ради
у стручној служби за заштиту биља у компанији „Агромаркет д.о.о“ са седиштем у Крагујевцу.
Свакоднетно је на терену и као саветник обилази и пружа саветодавне услуге
пољопривредницима Расинског, Поморавског и дела Нишког округа. На свом имању у Поточцу, са
породицом, претежно се бави сточарством.
Прикључио се удружењу од октобра 2019. године, од када активно ради на информисању чланова
удружења о свим детаљима везаним за заштиту биља и лечење.
Течно говори енглески језик и поседује возачку дозволу A,B,C i E категорије.

Владимир Д. Раденковић

 

Рођен 01.06.1985. године у Смедереву. С обзиром да је одрастао на селу код баке и деке у Ибарском Колашину, љубав према сточарству се развила јако рано па је будући позив био познат од раног детињства.

  1. године завршава ТТПШ „Деспот Ђурађ“, као ветеринарски техничар. Уписује Пољопривредни фалкултет у Земуну на ком дипломира на смеру за сточарство те 2014. стиче звање дипломираног инжењера пољопривреде за сточарство.

Радну каријеру започиње још као апсолвент 2013. године на Пештерској висоравни, у општини Тутин. Најпре као интерни контролор за органску производњу у млекари „Пештерка“  у селу Лескова а од 2014. свој ангажман наставља у истом подручју као селекционер у Селекцијско – Матичној служби „Пештер“.

  1. године одлази у Краљево где се запошљава у ФСХ „Пантелић“ као технолог у производњи сточне хране.

Од маја до септембра 2019., ангажован је као консултант за сектор сточарске производње у Винарији Ковачевић и Иригу.

Од 2014. године хонорарно ради као инспектор за Глобал Г.А.П стандард а од 2015. и као инспектор за органску производњу.

У МПС ангажован је као стручни сарадник за сточарску производњу и бави се унапређењем рентабилности сточарске производње.

Бивши је репрезентативац Србије у веслању.

Говори енглески језик и активно користи MS office пакет. Поседује возачку дозволу.

Петар Миладоновић

рођен је 31.07.1993. у Јагодини. Завршио је средњу Пољопривредно-ветеринарску школу у Свилајнцу, смер прехрамбени техничар и матурирао као ђак генерације. 2012.године наставља школовање у Пожаревцу на Високој техничкој школи струковних студија где стиче звање струковни инжењер прехрамбене технологије и где стиче стручност у области технологије прераде воћа и поврћа, технологије прераде млека и технологије вина. Касније уписује специјалистичке струковне студије као специјализант за производњу вина.

Дуги низ година се успешно бави плесом као такмичар на државним и светским првенствима. Седам година ради као тренер и кореограф у плесним школама у Србији и као учесник и организатор различитих културно-уметничких пројеката, семинара и радионица.

Од 2018.године ради у винарији ”PIANO”, прво као волонтер, а онда и као технолог.

Породично се бави пољопривредом од малих ногу, у селу Деоница где и живи. На свом имању, са родитељима и са братом, који је струковни инжењер заштите биља, покреће производњу јагода.

Удружењу се прикључује јер сматра да је Србија земља пољопривреде и здраве хране, а са жељом да се производња хране одржи и унапреди, и да помогне произвођачима да се круг производње затвори, односно да заједничким делањем са удружењем производњу доведе до готовог производа.

Никола Милојевић

Струковни инжењер воћарства и виноградарства Никола Милојевић из Љубаве код Крушевца.Основну школу завршио у Љубави, средњу шумарску школу у Краљеву смер чувар националних паркова, 2014 године завршио високу пољопривредно-прехрамбену школу струковних студија у Прокупљу одсек воћарство и виноградарство, 2015 специјализацју органске производње. Живи и ради у свом родном селу,где се бави воћарством на око 5 хектара воћњака и винограда као и професионалном производњом воћних и лозних садница. У оквиру расадника бави се и пројектовањем подизањем и негом воћњака и винограда широм Србије.За све информације у вези са воћарством расадничарством и виноградарством можете се обратити у било које време на број 063 769 9991.