U LESKOVCU ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU: “UDRUŽIVANJE I JAČANJE KONKURENTNOSTI KROZ IMPLEMENTACIJU ZAJEDNIČKE POLJOPRIVREDNE POLITIKE EU”

U LESKOVCU ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU: “UDRUŽIVANJE I JAČANJE KONKURENTNOSTI KROZ IMPLEMENTACIJU ZAJEDNIČKE POLJOPRIVREDNE POLITIKE EU”

U okviru projekta “Letnja škola za mlade poljoprivrednike – Jačanje konkurentnosti kroz implementaciju zajedničke poljoprivredne politike EU“, u cilju daljeg prenosa znanja, održana je edukativna radionica za učenike više razreda i smerova Poljoprivredne u Leskovcu.

Mladi leskovčani i leskovčanke, učenici poljoprivredne škole pokazali su popriličnu zainteresovanost oko teme konkurentnosti i plasmana poljoprivrednih proizvoda, a bilo je reči i o podsticajima i subvencijama gde se prednost pruža mladim poljoprivrednicima.

Prema rečima Olivera Aleksića koordinatora ovog projekta, gotovo na svim predavanjima jasno se izdvaja do 10% učenika koji pažljivo prate i ne retko postavljaju pitanja, koja se najčešće odnose na mogućnost oko apliciranja za podsticaje i subvencije za oblike poljoprivrdne proizvodnje kojima se oni i njihovi roditelji bave. Edukacija održana u Leskvcu bila je usmerena na udruživanje načine finansiranja poljoprivrede, sa posebnim fokusom na lokalne oblike podsticaja i subvencija.

Edukaciji je prisustvovalo oko 40 učenika iz više razreda i smerova, koji su ujedno iskazali interesovanje da se uključe u buduće projekte i edukacije koje budu organizovali Mladi poljoprivrednici Srbije.

Ovaj projekat sprovode Mladi poljoprivrednici Srbije uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, a edukativni program ima za cilj da mladi zauzmu ulogu vršnjačkih edukatora, i da se prenos znanja nastavi i nakon završene Letnje škole za mlade poljoprivrednike.