У РЕКОВЦУ ОДРЖАНА ВРШЊАЧКА ЕДУКАЦИЈА КАО НАСТАВАК ЕДУКАТИВНОГ ПРОГРАМА – ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ ЗА МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

У РЕКОВЦУ ОДРЖАНА ВРШЊАЧКА ЕДУКАЦИЈА КАО НАСТАВАК ЕДУКАТИВНОГ ПРОГРАМА – ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ ЗА МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Након успешно завршеног едукативног кампа „ЛЕТЊА ШКОЛА ЗА МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ – Јачање конкурентности кроз имплементацију заједничке пољопривредне политике ЕУ“, у циљу даљег преноса знања, одржана је едукативна радионица за ученике више разреда и смерова  Пољопривредно – ветеринарске школе са домом ученика у Рековцу.

Ова школа била је домаћин летњег кампа, са ког су полазници понели позитивне утиске, а након тога у сарадњи са менторима и професорима радили на даљем усавршавању и припреме презентације и едукације коју су и одржали својим вршњацима.

Едукација је била усмерена на теме као што је боље разумевање начина финансирања пољопривреде кроз поделу на директна давања и мере руралног развоја, а уједно је вршено и поређење нивоа издравања за пољопривреду на нивоу Европске уније и код нас у Србији.

Ученици економског смера били су највише заинтересовани о теми конкурентности и начина остваривања права на подстицаје, а говорило се и о предстојећим агроеколошким мерама чијом применом би пољопривредницима била омогућена додатна финансијска подршка.

Овај пројекат спроводе Млади пољопривредници Србије уз подршку Министарства просвете Републике Србије, а едукативни програм има за циљ да млади заузму улогу вршњачких едукатора, након завршене „Летње школе“.

Оливера Алексића координатор овог пројекта, оценио је да је овакав концепт вршњачке едукације далеко ефикаснији по питању усвајања нових знања, а само повезивање младих истих струковних усмерења изузетно је важно, нарочито по питању даље сарадње и размене информација.