ПОЗИВ НА ИНФОРМАТИВНО – ЕДУКАТИВНУ ТРИБИНУ

ПОЗИВ НА ИНФОРМАТИВНО – ЕДУКАТИВНУ ТРИБИНУ

Последице неправилног руковања амбалажом су загађење земљишта, плодова произведених култура, вода за наводњавање култура као и воде за пиће, а и простора на коме живимо и радимо.

Како бисмо смањили негативне ефекте по околину и здравље људи, у оквиру пројекта “Иницијатива за третман опасног отпада – ЕУ стандардно одговорно” Млади пољопривредници Србије у сарадњи са Центром за савремену едукацију и комуникацију, организује трибину

„Утицај амбалажног отпада, неутрошених пестицида и неутрошених раствора пестицида на животну средину и обрадиво земљиште“.

Едукативна радионица – трибина ће се одржати у суботу 31.10.2020. године у великој сали Поморавског округа у Јагодини, са почетком у 18 часова.

Овом приликом позивамо све пољопривредне произвођаче, као и заинтересоване грађане да дођу и присуствују радионици и упознају се са правилним руковањем средствима за заштиту биља и њиховом амбалажом, као и начинима безбедног поступања са амбалажом све до њеног преузинања од стране овлашћених оператера.

Трибину ће водити стручни предавач Ана Нићифоровић, мастер инжињер животне средине, а за све присутне обезбеђене су симболични промо поклони и послужење у виду кетеринга и коктела.

Од 2000. до данас, Европска Унија донирала је више од 3.6 милијарди евра Србији.
Средства су коришћена за подршку развоја, квалитета живота и реформи у следећим сферама: цивилна заштита, заштита од поплава и помоћ поплављеним подручјима, образовање, повезаност, заштита околине, здравствена заштита и заштита потрошача, култура, владавина права, локални развој, послови и привредни раст, јавна администрација, миграције, управљање јавним средствима, цивилно друштво и медији, социјална инклузија, омладина и спорт. ЕУ подршка је имплементирана кроз сарадњу са Владом Републике Србије.

Европска Унија је донирала Србији више развојних средстава него сви други интернационални донатори заједно.

Пројекат су подржали

Пројекат спроводе

Пројекат “иницијатива за третман опасног отпада – ЕУ стандардно” се спроводи у оквиру пројекта Београдске отоворене школе “Зелени инкубатор”, уз финансијку подршку Европске уније, Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом и фондације Фридрих Еберт. Садржај ове странице нужно не одражава ставове донатора ни Београдске отворене школе, и за њега је искључиво одговорни Млади пољопривредници Србије.