Како сејемо, тако ћемо и жњети!

Како сејемо, тако ћемо и жњети!

“Како сејемо, тако ћемо и жњети..”

Ништа тако раширено као кризна финансијска времена која смо преживели не би могло да буде само “пука случајност”. Иза свега тога се налази узрок. Ништа се не догађа без разлога.Углавном, разлог је овде директно повезан са финансијским навикама када покушавамо да жањемо, а да нисмо посејали.

Ово не би требало погрешно разумети да ова страшња економска времена представљају усеве које смо ми приморани да жањемо а да их нисмо посејали. Проблем је да ми сејемо погрешну врсту семења. Сви пољопривредници знају да не могу да посеју семење чичка и да пожању житарице.

Већ дужи временски период, велике земље избегавају да започну послове који су неодговарајући у квалитету и квантитету. Скоро свако ко ућива у овом хобију покушава да добије без давања.

Овај проблем у целости изазива пажњу оних који имају личне услуге или производе да понуде и да покажу да смо ми тамо где смо и да смо оно што јесмо зато што смо тако саграђени! Ако постоји принцип узрока и последице који контролише пословање, финансије и превоз, овај исти принцип контролише особе појединачно и одређује њихов економски статус.

Да ли се ствари на тржишту одвијају спонтано? Пресудите сами..

Аутор текста стручни сарадник Милош Стојановић