Млади пољопривредници Србије спремни да се ухвате у коштац са свим изазовима, како би спречили одлив младих из земљe и то да пољопривреда падне у нестручне руке.

На првом заседању Скупштине удружења у проширеном саставу, одржаној у Јагодини, разговарало се  пре свега о значају упућивања сваког пољопривредног произвођача у могућности остваривања права на подстицаје и субвенције кроз дирекна плаћања која следују сваком пољопривредном произвођачу у колико испуњава услове из правилника донетих од стране Министарства пољопривреде.

 

Минић Младен, у улози председника Управног одбора МПС, најпре је изнео своје лично искуство по питању остваривања права на поврат уложених срестава по више основа пољопривредне и сточарске производње, а такође истакао је и спремност да помогне другима који покрећу производњу , па отуда и мотив да оснује удружење и окупи младе стручне и вредне људе који су спремни да се упусте у све изазове како би постигли одређени циљ који води ка општем бољитку. У уводном излагању, Младен истиче да је поражавајуће  то да у Србији права на подстицаје и субвенције, због недовољне информисаности искористи свега 5% малих пољопривредних произвођаћа, од којих 4% долазе са територије АП Војводина.

 

Управо као одговор на овај проблем, присутни чланови су донели одлуку да МПС  у најскоријем периоду организују серију стручних скупова, трибина и семинара, на којима ће предавачи бити стручни људи из области пољопривреде, професори са појљопривредног факултета, директори институција, представници пољопривредних задруга и успешни пољопривредни произвођачи, и да се тако формира мрежу подршке за сваког ко буде желео да отпочне пољопривредну производњу.

 

Такође циљ МПС је да у име свих наших чланова било да се то физичка лица – власници породичног пољопривредног газдинства или павна лица, кроз преговоре са државним институцијама и привредним сектором, обезбеди најповољније услове за брз и успешан развој и напредак када је у питању пољопривредна производња.

 

Такође , ту смо да заштитимо сваког пољопривредног произвођача од различитих облика малверзација, који би уз наше саветодавне услуге донео правилну одлуку, када је у питању склапање пословне сарадње, подизања кредита или осигурања своје производње, речено је на овом рандом састанку.